Ako zväčšiť malú kuchyňu? Poradíme vám

  • 22. 07. 2021

Máte malú kuchyňu a plánujete rekonštrukciu? Poradíme vám, ako ju opticky zväčšiť.

Ak vlastníte dom či byt dobre viete, že je stále čo zlepšovať. Uvažujete nad rekonštrukciou kuchyne? Doslúžila vám stará kuchynská linka a rozpadávajú sa vám stoličky? Za kúpu nového vybavenia nemusíte utratiť kopu peňazí. Na Bazar.sk nájdete nový nábytok za priaznivé ceny a tiež aj používané kúsky, ktoré nemusia byť na zahodenie. Ak neviete čo so svojím starým nábytkom ponúknite ho na predaj či za odvoz na našej stránke. Zabijete tak dve muchy jednou ranou! V nasledujúcom článku vám prinesieme 3 tipy ako môžete zväčšiť malú kuchyňu.

Vyhnite sa stolu v kuchyni

Aj keď to znie zle, stolovanie v malej kuchyni môže byť problém. Ak je vaša kuchyňa rozmerovo malá a počet členov v domácnosti nad jej sily, umiestnite stôl do obývačky, ideálne do jedálenskej izby. Stôl vám však môže ubrať z pracovného miesta, a tak si zaobstarajte sklápací pult, resp. "raňajkový" stolík. V prípade potreby ho viete využiť ako pracovnú dosku.

Farba je dôležitá

Svetlé farby pomôžu malej kuchyni rozžiariť sa. Odtiene svetlej voľte nielen na farbu omietky, ale aj na podlahu, obkladačky, kuchynskú linku a elektronické spotrebiče. Existuje mnoho prevedení, ktoré sa zaiste zapáčia aj ľudom, ktorí neobľubujú svetlé farby. Faktom zostáva, že tmavé farby pohlcujú svetlo, a tak priestor opticky zmenšujú.

Využite priestor na maximum

Aby ste využili každý centimeter plochy je potrebné sa zamyslieť nielen nad usporiadaním spotrebičov a linky, ale najmä úložných priestrov. Využite možnosť "natiahnúť" police až po strop. Na trhu existuje množstvo závesných systémov. Na horné police uložte veci, ktoré nebudete používať dennodenne, ako dekorácie či porcelán. Pri kúpe nástenných organizérov na koreniny nikdy nestúpite vedľa. Zaujímavým prvkom vo vašej novej kuchyni môže byť magnetická tabuľa na nože. Najdôležitejšie je si kuchyňu vopred presne naplánovať.

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com