Máte v šatníku trendy kúsky na jeseň? Kraľovať bude najmä táto farba!

  • 16. 09. 2021

Čo si pre nás návrhári pripravili tento rok? Všetko o trendoch jesene sa dozviete práve teraz.

Aj keď sa vám môže zdať, že leto ešte nie je za nami, tropické dni a noci očakávajme až o rok. Leto sa oficiálne končí jesennou rovnodennosťou, ktorá tohto roku pripadne na 22. septembra, avšak chladné počasie môže prekvapiť aj skôr. Viete čo bude na jeseň 2021 trendy? Aká bude farba jesene a čo bude in - to všetko vám prezradíme v nasledujúcom článku. Aj na našej stránke nájdete kúsky oblečenia, ktoré sa ponesú v trendoch jesene. 

Farba jesene bude fialová 

Na mólach si tentoraz vybrali fialovú! Farbe, ktorá sa v minulosti vyrábala veľmi ťažko, a tak ju nosili len vyvolení, sa na jeseň 2021 bude dariť. Návrhári a módna obec sa rozhodla práve pre túto farbu. Ak sa chcete pridržiavať módnych trendov, na odtieni nezáleží. Na výber máte z pestrej palety od tmavofialovej až po jemnú svetlo-levanduľovú. Extravagantnejšie outfity zvládnu aj veľkú plochu tejto farby - kabát, výrazný sveter alebo čižmy. Kto nechce príliš pútať, nech zvolí len fialové doplnky. Šperky, klobúk, rukavice či slnečné okuliare vyniknú najmä ak ich skombinujete s bielou, či krémovou farbou. Na výber sú tiež farby ako ohnivá červená, výrazná žltá, ružová a sivá.  

Vesty sú späť!

Zdá sa, že návrhári mysleli aj na funkčnosť. Trendom jesene budú teplé pletené vesty bez rukávov, ktoré sa nosili aj v minulosti. Skombinujte ich s rolákmi a priliehavými džínsami a budete neodolateľní. Netreba opakovať, že móda sa opäť vracia a s ňou aj tento módny kúsok, ktorý však nemusí byť pre každého. Dáte sa zlákať? Alternatívou sú klasické bavlnené kardigány či obľúbené pohodlné svetre. Tie si môžete zaobstarať v oversize veľkosti. 

Džínsovina nikdy neomrzí 

Mnohé módne značky džínsovinu nikdy nevyradili. Tentoraz sa však vracia v extrémnej podobe. Patchworkové pokusy, secondhandové rifľovky prerobené na trendy kúsky či dokonca rifľové čižmičky - džínsoviny nebude tejto jesene nikdy priveľa! 

Trblietky, flitre a čipka

Aj keď sa tieto tri spomínané materiály nedajú nosiť každý deň, pokúste sa o to. Módni návrhári využívajú romantickú čipku na blúzky, saká či sukne. Ak v šatníku nemáte čipkované silonky - preskúmajte aj túto možnosť. Na párty zažiarite vo flitrovaných šatách v čiernej či tmavomodrej farbe. Na zahodenie nebude túto sezónu etno štýl. Ak vlastníte kabát alebo bundu s leopadrím vzorom neváhajte ju zo šatníka smelo vytiahnuť. 

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com, Unsplash.com