Potrebujete nové pneumatiky? S Bazar.sk ušetríte

  • 13. 10. 2021

Pýta si vaše auto nové pneumatiky? Nakupujte na Bazar.sk a ušetrite!

Typicky jesenné počasie už zavítalo aj do našich končín, a tak je potrebné zamyslieť sa nad výmenou pneumatík na vašom vozidle. Či už uvažujete o kúpe čisto nových pneumatík alebo len prezutí z letných na zimné, nenechávajte si to na poslednú chvíľu. Pneuservisy bývajú v tomto období vybookované na maximum. 

Prezutie gúm podľa zákona

Na Slovensku máme zákonom stanovenú povinnosť mať na autách zimné pneumatiky v období od 15. novembra do 31. marca. Zákon o cestnej premávke zmieňuje túto povinnosť pokiaľ je na vozovke súvislá vrstva snehu, ľadu alebo námrazy

Nenechávajte si to na poslednú chvíľu 

Spozornieť by ste mali pri teplotách klesajúcich pod 7 °C. Nečakajte na prvý sneh, nemusí sa vám to vyplatiť. Ak vás v stanovenom období zastavia policajti, naparia vám mastnú pokutu. Nedodržianie povinnosti vás môže stáť ešte oveľa viac. Ak by ste spôsobili nehodu, poisťovňa vám poistné plnenie nemusí uznať. Najdôležitejšia je však vlastná bezpečnosť. Zimné pneumatiky majú kratšiu brzdnú dráhu či lepšiu priľnavosť a stabilitu na ceste. 

Starnutie pneumatík 

Staré pneumatiky sa na ceste neoplatia. Sú nebezpečnejšie práve pre stratu priliehavosti na vozovke a predĺženie brzdnej dráhy. S novými pneumatikami zažijete oveľa príjemnejšiu a spoľahlivejšiu jazdu. Na Bazar.sk ponúkame široký výber spoľahlivých jazdených, ale aj nových pneumatík za nízke ceny. 

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com