Ste pozvaná na svadbu? Toto sú 3 horúce trendy letných spoločenských šiat.

  • 07. 05. 2022

Dizajnéri spoločenských šiat si túto sezónu zvolili tie najsviežejšie farby, potlače látky aj strihy. Moderný štýl podčiarkuje osobnosť nositeľky a jej individualizmus.

Letná spoločenská sezóna nekladie na odev vysoké nároky. Naopak, na svadbu, oslavu narodenín či rodinného výročia vám postačí minimalistický dizajn jednoduchých šiat. Stačí si zvoliť správnu trendovú farbu a materiál a svoj outfit pozdvihnúť na luxusnejší veľkými, pozornosť pútajúcimi doplnkami.

Zdroj: Tiểu Bảo Trương na Pexels

Upútajte v žiarivých farbách

Žltá je veselá kráľovná tohto leta, vyberte si šaty od citrónovej, cez slnečnicovú, až po kanárikovo výraznú. Druhou populárnou farbou je zelená a nezáleží na tom, či si vyberiete olivovú, smaragdovú, jablkovú alebo mätovú. Odtiene zelenej sa hodia k akémukoľvek odtieňu očí, vlasov i pokožky, každý si dokáže nájsť svojho favorita. Na spoločenskú udalosť neskorého leta sa hodí červená farba, opäť v každom odtieni od čerešňovej, cez šarlátovú až po bordovú.

Zdroj: Vladimir Konoplev na Pexels

Vyberte si strih zvýrazňujúci siluetu

Na šatách, ktoré sú trendy počas jarnej a letnej sezóny by nemala chýbať čipka, volány, ľahučké vzdušné vrstvenie. Sú to nadčasové prvky, ktoré priťahujú pozornosť a zvýrazňujú jemnú ženskosť. Hitom sú potlačené látky, najmä kvetmi, od nežných a drobných až po veľké, farebné a výrazné. Pozornosť pútajú aj výstrihy bez ramienok s elegantným boho štýlom alebo hlboké výstrihy do V. Hitom sú šaty najmä z padavého saténu alebo príjemného zamatu.

Zdroj: Olya Kobruseva na Pexels

Nechajte vyniknúť svoje doplnky

Na osvieženie svojho outfitu nezabudnite na náhrdelníky, nosia sa výrazné a v rôznych tvaroch. Nosia sa visiace náušnice všetkých farieb dúhy, masívne kamene zasadené do retiazok. Pridajte prstenenáramky, pričom platí, čím viac, tým lepšie. Veľmi štýlové sú aj telové retiazky a postroje. Výhoda takýto doplnkov je, že môžete podčiarknuť vlastnú originalitu a štýl, aj napriek predpísanému „dress code“.  

Zdroj: RODNAE Productions na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com