Tieto mini projekty vám osviežia interiér a stihnete ich cez víkend.

  • 16. 06. 2022

Chcete zlepšiť svoje bývanie a hľadáte inšpiráciu, ktorá by trvala niekoľko hodín prípadne víkendové popoludnie? Nechajte sa inšpirovať týmito nápadmi.

Víkend je často vhodnou príležitosťou ako stihnúť všetky tie práce, ktoré odkladáte. Ak hľadáte jednoduché projekty, ktoré vám zútulnia domov alebo zlepšia atmosféru bez toho, aby ste nad nimi trávili hodiny a týždne, vyskúšajte niektoré z našich kutilských a dekoračných prác. Zvládnete ich aj bez toho, aby ste potrebovali nové náradie, iba s tým, čo doma určite máte.  

Zdroj: Vlada Karpovich na Pexels

Nekupujte nové, vynovte staré

Máte doma starší kus dreveného nábytku, ako je komoda, príborník alebo šatníková skriňa a pri pohľade na neho je už vidieť zub času? Dajte mu nový vzhľad. Zamerajte sa na to, čo potrebuje vylepšiť. Možno si nábytok zaslúži nový náter, potrebuje vymeniť rúčky alebo len dodať moderný šmrnc? Použite výraznú farbu na malé plochy, neutrálne farby na tie väčšie a do zásuviek dajte tapetu.

Zdroj: Hatice Noğman na Pexels

Vyložte skrinku pekným dekoračným papierom

Doprajte skrinke alebo komode nový štýl tak, že jej vnútro obložíte farebným papierom. Môžete použiť zvyšky tapiet či dekoračného papiera na darčeky. Ak si vyberiete tmavší odtieň, vytvoríte tak farebný kontrast a vynikne vaša obľúbená keramika alebo sklo. Ako postupovať? Vyberte police vitrínky a odmerajte vnútro. Ideálne je, ak sa vám podarí použiť jednu dĺžku tapety na dosiahnutie jednotného efektu. Lepidlom potom prilepte papier k zadnej stene skrinky.

Zdroj: pexels/pixabay

Vytvorte v kuchyni zábavnú atmosféru

Na rozveselenie atmosféry v kuchyni vám budú stačiť farby na stenu. Namaľujte na stenu kruh v kontrastnej farbe kuchyne tak, aby odrážal tvar okrúhleho jedálenského stola. Vytvoríte tak opticky novú zónu, ktorá bude slúžiť ako pútavé pozadie pre malý kuchynský nábytok. Presnú kružnicu vytvoríte tak, že na šnúrku upevníte pripináčik a na druhú stranu ceruzku. Držte pripináčik tam, kde chcete mať stred kruhu a ceruzkou nakreslíte jeho obvod. Vyplňte farbou pomocou šikmého štetca, aby bol okraj úhľadný.

Zdroj: Cup of Couple na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com