Preneste svoj šatník z leta do jesene ľahko a lacno.

  • 11. 09. 2022

Väčšina z nás nemá šatník špeciálne na jesenné obdobie. Preto môžete využiť pár dobrých trikov a premeniť svoje letné oblečenie na dokonalý jesenný outfit.

Mnohým z nás sa leto zdá tak veľmi vzdialené. Deti sa vrátili späť do škôl, rána sú chladné a večery prichádzajú čoraz včasnejšie. Práve keď začíname rozmýšľať o kabátoch a bundách, jesenné slnko nám pripomenie nestálosť počasia. Na kabát je ešte príliš teplo, na letné šaty a sandále zase zima. Skúste preto vzdušné letné šaty zahaliť do hrubých úpletových svetrov, biele topy s džínsami doplňte nadrozmerným trenčkotom a k populárnym minisukniam si obujte hrubé bagandže.

Zdroj: Nöel Puebla na Pexels

Jesenné farby

Pri každom sezónnom prechode je najjednoduchšie siahnuť po aktuálnych farbách. Na jeseň to znamená prechod od svetlých a jasných farieb k bohatším, sýtejším odtieňom. Poobzerajte sa okolo seba a nechajte sa inšpirovať prírodou. Vyberajte si zelenú, hnedú, jantárovúoranžovú farbu. Ak milujete pastelové farby, na jeseň ich kombinujte s tmavšími odtieňmi.

Zdroj: Vlada Karpovich na Pexels

Vrchné oblečenie

Letné šaty bývajú splývavé s tenkými ramienkami. Na jeseň ich doplňte dlhým rukávom a ideálne, aby boli v midi dĺžke. Pridajte k nim čižmyopasok tak, aby pripomínali 70. roky a budete maximálne trendy. Ak by vám bolo chladno, spoľahnite sa na vrstvenie oblečenia. Šatám dá vyniknúť napríklad vesta, ktorá ich nebude zbytočne skrývať. Môžete si tiež prehodiť teplejšie sako alebo dlhý kardigán, ktorý sa obyčajne pod kabát nezmestí.

Zdroj: Vlada Karpovich na Pexels

Správne doplnky

Kým sa obujete do čižiem, využite príležitosť nosiť topánky s otvorenou špičkou. Sú vhodné do teplejšieho počasia a majú jesenný šmrnc, na rozdiel od pevnej obuvi s uzavretou špičkou. Venujte pozornosť aj farbám, hnedé alebo tmavohnedé topánky sa nosia ľahšie ako klasické čierne. Nezabudnite na pančušky, ktoré si môžete dať nielen pod šaty, ale aj pod šortky. Bodkou na celom outfite je klobúk, ktorý sa opäť vracia na výslnie. Skombinujte ho s dlhými maxi šatami a hrubým kardigánom.

Zdroj: Marcus Silva na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com