Ako z malého priestoru v byte spraviť veľký.

  • 23. 10. 2022

Zariaďte malý priestor vo vašom byte tak, aby dobre vyzeral, bol zároveň funkčný a pôsobil vzdušne.

Ak nebývate v priestore s vyše 100 m2, potrebujete mať všetky veci premyslene uložené, aby nepôsobili ako neporiadok. Kľúčom k úspechu dizajnu malého priestoru je jeho precízne usporiadanie, ktoré využíva každý dostupný centimeter na maximalizáciu úložných kapacít. Inšpirujte sa našimi tipmi, vneste trochu elegancie do vášho domova a spravte zo svojho bývania jedinečný, charakteristický a upravený priestor.

Zdroj: Spacejoy na Unsplash

Postavte nábytok na nožičky

Dizajnéri radia odľahčiť malý priestor tým, že do neho umiestnite nábytok zdvihnutý zo zeme. Pohovka alebo posteľ na nožičkách pomôže navodiť pocit svetla a priestoru a aj tie najmenšie obývačky budú pôsobiť vzdušne. Keď je viditeľná väčšia časť podlahy, miestnosť sa zdá byť opticky väčšia. Veľa krásnych starožitných kúskov je postavených na nohách, od príborníkov, skriniek až po zrkadlá.

Zdroj: Spacejoy na Unsplash

Voľte neutrálne tóny

Pri navrhovaní dizajnu malej miestnosti by sme mali pamätať na to, aby sa všetky tóny držali v rovnakej farebnej palete. Neutrálne tóny pomôžu malej miestnosti, aby sa pôsobila väčšia. Svetlé koberce, kuchyne a nábytok sú skvelým spôsobom, ako udržať priestor svetlý a vzdušný. Dodajte priestoru osobnejší ráz, na policové diely vystavte na obdiv spomienkové predmety z dovoleniek alebo podarúnky od rodiny.  

Zdroj: Spacejoy na Unsplash

Schovajte rohy

Dobrý tip ako zväčšiť miestnosť, je odpútať pozornosť od jej ohraničenia. Ak naše oči nemôžu jednoznačne identifikovať odkiaľ pokiaľ je priestor miestnosti, naša myseľ nemá jasnú predstavu o veľkosti izby. Ak nájdete spôsob, ako rohy skryť, vyhrali ste. Skúste napríklad umiestniť umenie do prostriedku steny, rastlinu alebo stojacu lampu do rohu.

Zdroj: Spacejoy na Unsplash

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com