Ako výhodne a dobre kúpiť bicykel z druhej ruky.

  • 12. 03. 2023

Cyklistika je ekologický, cenovo dostupný a zdravý spôsob dopravy do práce i za zábavou. Ak si chcete kúpiť kvalitný bicykel za dobrú cenu, poobzerajte sa na bazar.sk.

Bicyklovanie je skvelý koníček, ktorý prináša množstvo výhod pre fyzické a duševné zdravie, aj pre životné prostredie a vašu peňaženku. Považuje sa za skvelé kardiovaskulárne cvičenie, ktoré pomáha zlepšiť celkovú kondíciu, budovať svalovú hmotu a zvýšiť výdrž. Prispieva tiež k znižovaniu rizika vzniku chronických ochorení, ako sú srdcové choroby, cukrovka a obezita. Je nákladovo efektívne, pretože keď si bicykel kúpite, ďalšie náklady sú už minimálne.

Zdroj: cottonbro studio na Pexels

Prieskum pred kúpou

Rovnako ako autá, aj bicykle časom strácajú hodnotu. Kúpa ojazdeného bicykla je preto inteligentným finančným rozhodnutím, ktoré vám umožní získať prístup k vysokokvalitným bicyklom za nižšie náklady a zároveň znižujete tvorbu odpadu a ekologickú stopu výroby bicyklov. Pred kúpou bicykla z druhej ruky si urobte prieskum o rôznych dostupných typoch bicyklov a o tom, aký typ by vyhovoval vám. Zamyslite sa nad svojím štýlom jazdy, vzdialenosťou, ktorú plánujete prejsť a terénom, na ktorom budete jazdiť.

Zdroj: Bianca Gasparoto na Pexels

Čo si všímať pri kúpe

Rám je chrbtovou kosťou bicykla, preto je dôležité si ho pred kúpou dôkladne skontrolovať. Pozrite sa, či na ráme nie sú praskliny, preliačiny alebo hrdza, a uistite sa, že má správnu veľkosť pre vašu výšku. Skontrolujte, či kolesá nemajú preliačiny, skrútenie alebo praskliny v ráfikoch. Roztočte kolesá, aby ste sa uistili, že sa otáčajú hladko a nekývajú sa.

Zdroj: cottonbro studio na Pexels

Na čo nezabudnúť

Otestujte bicykel, ktorý si plánujete kúpiť. Vezmite ho na testovaciu jazdu, aby ste videli, aký pocit z bicyklovania na ňom máte. Skontrolujte, či je sedadlo a riadidlá pohodlné a či vám bicykel dobre sedí. Zamerajte sa na brzdy, aby ste sa uistili, že zaberajú hladko a účinne a rýchlo zastavia bicykel. Vyskúšajte aj prehadzovanie. Ak ste so stavom bicykla spokojní, skúste sa na cene dohodnúť. Môžete tak získať nejaké príslušenstvo navyše, napríklad zámok alebo svetlá.

Zdroj: Daria Obymaha na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com