Oblečte sa pre úspech. Tipy na obliekanie podľa postavy.

  • 16. 03. 2023

Ako sa obliekať podľa typu vašej postavy a aké oblečenie si kúpiť, aby ste dosiahli dokonalý vzhľad?

Obliekanie podľa typu postavy je o tom, aby sme našli správny strihu a siluetu, ktoré lichotia našej postave. Nejde o snahu zapadnúť do určitej formy alebo trendu, ale o prijatie nášho jedinečného tvaru tela a zvýraznenie našich predností. Keď nosíte oblečenie, ktoré vám sadne a zvýrazňuje vašu postavu, vyzeráte a cítite sa sebavedomejšie.

Zdroj: Anastasiya Gepp na Pexels

Postava presýpacích hodín

Ak máte postavu presýpacích hodín, váš pás je jasne definovaný a vaše boky a poprsie sú primerané. Kľúčom k obliekaniu tohto typu postavy je zvýrazniť svoje krivky a zároveň zachovať rovnováhu. Oblečenie, ktoré vám vyhovuje, zahŕňa vypasované topy a šaty, ktoré zvýraznia váš pás, zavinovacie šaty, ktoré sa stiahnu v páse a rozširujú sa na bokoch, sukne áčkového strihu, nohavice alebo džínsy s vysokým pásom.

Zdroj: Yuri Manei na Pexels

Postava tvaru hrušky

Ak máte postavu v tvare hrušky, boky máte širšie ako ramená a máte menšie poprsie. Cieľom pri obliekaní tohto typu postavy je vyvážiť proporcie zvýraznením hornej časti tela. Mali by ste mať v šatníku topy so zdobením alebo detailmi okolo výstrihu, ktoré upútajú pozornosť, sukne alebo šaty, ktoré vám skĺznu po bokoch, široké nohavice, ktoré vyvážia vaše boky, saká alebo blejzre, ktoré sa sťahujú v páse a v spodnej časti sa mierne rozširujú.

Zdroj: Vitória Santos na Pexels

Postava tvaru jablka

Ak máte postavu v tvare jablka, váš pás je širší ako vaše boky a ramená. Mali by ste sa preto oblečením snažiť vytvoriť ilúziu pása a predĺžiť telo. Oblečenie, ktoré sa vám hodí, zvyčajne zahŕňa topy, ktoré kĺžu po tele, zavinovacie šaty, nohavice a sukne s vysokým pásom, ktoré váš pás pekne definujú, topy alebo šaty s výstrihom do V, ktoré predĺžia vaše telo a dlhé, otvorené kardigány, ktoré vytvárajú vertikálnu líniu.

Zdroj: ALTEREDSNAPS na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com