Bazar.sk

Začína adventné obdobie. Kúpte si svoj vysnívaný adventný veniec už dnes

22. 11. 2021

Najkrajšie obdobie roka je za dverami. Máte už svoj vysnívaný adventný veniec?

Prvá adventná nedeľa pripadá tento rok na 28. novembra. Máte už svoj adventný veniec? Na Bazar.sk nájdete nádherne prepracované adventné vence, ktoré sa budú krásne vynímať na vašom stole počas celého tohto čarovného obdobia. Sviatočná dekorácia, ktorá patrí k tým najobľúbenejším, v ponuke sú aj adventné sviece, svietniky a originálne dekorácie

Čo symbolizuje adventný veniec? 

Adventný veniec, ktorý postupne zapaľujú kresťania po celom svete, symbolizuje kruh, nekonečno, večnosť Boha. V tradičnom, okrúhlom venci, sa nachádzajú štyri sviečky. Tri z nich by mali mať fialovú farbu, jedna ružovú. Tieto sviece symbolizujú teplo a svetlo. Prvú sviečku by malo tradične zapáliť najmladšie dieťa v rodine, druhú - najstaršie. Na tretiu adventú nedeľu zapaľuje jedinú ružovú sviečku matka. Otec má tú česť zapáliť všetky štyri sviečky v poslednú adventnú nedeľu. 

Farby Vianoc roku 2021 

Opozitom k tradičným farbám - ako je výrazná červená v kombinácii s trblietavou zlatou, budú tento rok zemité farby. Biela, krémová, sivá, prírodná hnedá a zelená sa radia k top farbám tejto sezóny. V kombinácii s výraznou striebornou, tmavomodrou či bordovou vytvoria príjemný kontrast. 

V jednoduchosti je krása 

Niekto ju miluje, iný nenávidí - jednoduchosť. Zabudnite na okázalú výzdobu, pomôžte si prírodnými materiálmi, ktoré nájdete v lese. Na prechádzke nazbierajte prírodné materiály, ako sú šišky, orechy a čečina, naaranžujte ich do sklenenej misy a pridajte sviečku v skle. Vianočná atmosféra je na svete! Vytvorte si tiež voňavú girlandu z citrónov a pomarančov, ktoré vysušíte v rúre, prepichnete, za pomoci šnúrky pridáte cezmínu, celú škoricu či badián a originálna dekorácia je na svete! 

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com 

Diskusia k článku: