Bazar.sk

Vyčarujte doma originálnu vianočnú atmosféru

15. 12. 2021

Na podčiarknutie vianočnej nálady doma vám stačia tri drobnosti.

Dni sú stále kratšie, počasie zo dňa na deň chladnejšie a čoraz viac času trávime doma, so svojimi najbližšími. Prichádzajú najkrajšie sviatky v roku a v nás narastá príjemné očakávanie radosti, lásky a porozumenia. Možno už máte aj postavený vianočný stromček a nakúpené darčeky pre rodinu a priateľov. Teraz je čas ešte dokončiť posledné úpravy domácnosti tak, aby si každý vychutnal a užil nádhernú atmosféru Vianoc do sýtosti. 

Rozvoňajte domov nádhernými sviečkami

Sviečky sú jedným z najlepších spôsobov, ako jemne a nenápadne vniesť domov magickú náladu. Pre Vianoce je typická zmes vôní borovice, lesa, škorice a horúceho jabĺčka. Tu neplatí, že menej je viac. Umiestnite ich do celého bytu alebo domu, vystavte ich do okien, uložte sviečky na stolík alebo ich využite ako súčasť vianočného aranžmánu na slávnostnom stole. 

Pohrajte sa so svetielkami

Svetlá sú v tmavých zimných večeroch nenahraditeľným zdrojom čarovnej atmosféry. Vianočné osvetlenie je krásnym doplnkom každého exteriéru aj interiéru. Môžete ich omotať okolo stromčeka, dať do okien alebo na balkón či terasu. Nádherne vyzerajú v záhrade, keď nimi ozdobíte konáre či väčšie kríky. Aby ste však dosiahli dokonalý efekt, nezabudnite kríčky ostrihať nožnicami na živé ploty, nech ich krása čo najviac vynikne.

Vyrobte si vlastné dekorácie

Ak si pripravíte ozdoby svojpomocne alebo vám pomôžu deti, budú mať pre vás zvláštne čaro. Dodáte im osobitý punc a každý rok vyvolajú spomienku na dávne okamihy, ktoré sa s ich výrobou spájali. Popusťte uzdu svojej fantázie a spravte si rozprávkový svietnik zo skleného pohára, uháčkujte dekorácie alebo vyrobte ozdobu na stôl zo šišiek.

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com, pexels.com 

Diskusia k článku: