Bazar.sk

Neporiadok v detskej izbe? Takto ľahko sa ho zbavíte.

17. 01. 2022

Máte pocit, že uprataná izba vašich detí je nereálny sen? Vyskúšajte tieto triky.

Začína to celkom nevinne. Milujete svoje deti a chcete, aby boli šťastné. Kúpite im hračku, po ktorej tak veľmi túžia. Potom druhú, tretiu. Každá návšteva niečo prinesie. Ani sa nenazdáte a stojíte po kolená v legu, kockách, nahých bábikách. Výsledkom je, že deti ani nevedia, s čím sa majú hrať a navyše je v izbe neporiadok. Zrazu máte namiesto veselých hravých potomkov nervóznych všetkých členov domácnosti. Ako si poradiť?

Zdroj: Chris Hardy, Unsplash

Každá vec má svoje miesto

Je pravdou, že kým prejdete s deťmi izbu a rozhodnete, kde ktorá hračka či knižka patrí, chvíľu vám to potrvá. No na druhej strane, je to investícia, ktorá sa vám časom vráti. Z dlhodobého pohľadu ušetríte čas, energiu aj svoje nervy. Vyhraďte v priestore miesto na tvorenie a odkladanie školských potrieb, farbičiek, lepidiel. V stolíku alebo skrinke stanovte prvý šuflík na dôležité školské projekty, ktorým sa treba venovať. Prípadne vyhraďte pekný košík na doplnky na tvorenie a odkladajte ich tam. Plyšákov odložte do koša na bielizeň a ten ukryte do skrine.

Zdroj: bazar.sk

Neodkladajte všetky výtvory detí

Obrázky a maľby našich najmenších sú nádherné, môžete ich odkladať do rýchloviazačov alebo krabíc. Po čase však budete potrebovať iné riešenie. Odložte si len tie najvýnimočnejšie a všetky ostatné si odfoťte do mobilu alebo fotoaparátom. Potom ich môžete vytlačiť a odložiť do fotoalbumov. Alebo si ich poukladajte do tabletu, počítača prípadne na externý disk.

Zdroj: Markus Spiske, Unsplash

Nakupujte a predávajte

Mnohé hračky deti rýchlo omrzia, alebo z nich jednoducho vyrastú a autíčka či bábiky ich už viac neodkážu zaujať. Stanovte si pravidlo, že ak sa deti napríklad mesiac nedotknú hračky, odložte ju preč. Ak im nechýba, predajte ju na bazáre. Peniaze, ktoré získate môžete použiť na kúpu inej veci. Mnoho rodičov sa zhoduje, že z druhej ruky sa oplatí kúpiť odrážadlo, bicykel alebo kolobežku.

Zdroj: bazar.sk

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com

Diskusia k článku: