Bazar.sk

3 horúce módne trendy na jar 2022. Na bazar.sk za výborné ceny.

07. 02. 2022

Dizajnéri nás zoznámili najnovšími jarnými trendami. Jar bude podobná ako tá v roku 2000.

Tento piatok začína povestný týždeň módy v New Yorku, no smerovanie jarných trendov už poznáme. Najnovšia módna vlna siaha po inšpiráciách zo začiatku nového tisícročia. Jar roku 2022 sa bude niesť v znamení nostalgických spomienok, sexi oblečenia, pohodlných kúskov a obľúbených kombinácií, ako boli šaty a nohavice. Nohavice budú trojštvrťové, v uliciach uvidíme batiku a veľa bielej farby, tešiť sa môžeme aj na zvieraciu potlač. Džínsy budú voľnejšie a sukne kratšie.

Zdroj: freestocks, Unsplash

Návrat minisukní

Poznáte teóriu krátkych sukní alebo teóriu lemu? Vznikla v 20. rokoch 20. storočia, keď si ekonóm George Taylor všimol, že počas dobrých ekonomických časov nosí väčšina žien krátke sukne. Vtedy ženy chceli, aby bolo vidieť ich krásne hodvábne pančuchy. Keď prichádzali horšie časy, sukne žien sa predlžovali, aby zakryli, že na pančuchy už v rodinnom rozpočte nezostalo miesto.

K teórii o sukniach a lemoch sa pridali aj ďalší ekonómovia, ktorí tvrdili, že to, kde sa nachádza lem sukne, závisí od dostupnosti a ceny látok. V časoch rozmachu výrobcovia zvyčajne účtujú za látku viac a v období recesie zasa dizajnéri skracujú sukne, aby sa náklady znížili. Nech je to tak či onak, fakt je, že dnešní módni dizajnéri pripravili jarné kolekcie plné krátkych, veľmi ženských mini sukní, ktoré ladia s topmi či sakami, ale vyzerajú dobre aj v nadrozmerných svetrochčižmách po kolená.

Zdroj: Logan Weaver, Unsplash

Biela farba je kráľovná

Ktorá farba symbolizuje rozmarné leto viac, než ľahučká biela? Na mólach značiek ako Givenchy, McQueen, Vuitton vidieť modelky v jemných bielych šatách, ktoré pripomínajú éterické svadobné róby. Hoci sa možno nechystáte na jar sľúbiť vyvolenému svoje „áno“, nechajte sa inšpirovať vzdušnou bielou. Vidieť ju najmä na čipkách, ktoré sú odvážne a zároveň veľmi ženské a pripomínajú blížiace sa teplejšie dni.

Zdroj: Chalo Garcia,Unsplash

Topánky s vlastným štýlom  

Ak pandémia ovplyvnila našu obuv, tak to bol posun k papučiam, ponožkám alebo sme chodili úplne naboso. Jar 2022 však prichádza s nádejou poľavenia opatrení a dizajnéri nás chcú vidieť v úplne inej obuvi. Na móla prinášajú podpätky v akejkoľvek podobe. Štýlové a trendy sú nielen farebné topánky na veľkých platformách alebo podpätkoch. Vďaka pohodliu akceptujú aj nízke podpätky, no ideálne sú čím vyššie, tým lepšie.

Zdroj: The Paris Photographer, Unsplash

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com

Diskusia k článku: