Bazar.sk

Zariaďujete chalúpku? Tieto 3 tipy vám osviežia interiér.

12. 02. 2022

Chalupy sú synonymom pohody, radosti a nedokonalosti. Ako osviežiť ich interiér?

Chalúpka nie je moderný trend, je to životný štýl. Na chalupe sa prežívajú nádherné, svieže a voľné dni bez termínov, povinností a pracovných stretnutí. Chalúpka je útočiskom, priestorom, kam si chodíme oddýchnuť od svojho náročného pracovného týždňa. Chystáte sa aj vdýchnuť po zime svojej chalúpke nový život? Zútulnite si s nami priestor, či už využitím štýlových farieb na steny, cez krásne a zároveň praktické úpravy podláh a okien až po roztomilé doplnky.

Zdroj: Marianna Lutkova, Unsplash

Rôznorodý nábytok

Nábytok na chate je často recyklovaný, zakúpený z druhej ruky alebo zozbieraný z toho, čo sa nám alebo našim známym už doma nehodilo. Nemusí spolu ladiť, jeho podmanivé čaro je práve v tom, že stolíky, stoličky, skrine či postele nie sú z jednej série. Akýkoľvek kus nábytku, ktorý použijete môžete vybrúsiť, obnoviť a natrieť tak, aby zapadol do celkového konceptu, ktorý v chalúpke máte. Nábytok dokonca ani nemusí slúžiť tomu, na čo bol pôvodne určený. Napríklad lavica môže slúžiť ako konferenčný stolík, stará kuchynská skrinka môže ukryť uteráky v kúpeľni alebo kuchynský stôl sa môže stať písacím stolom.

Zdroj: bazar.sk

Dokonalosť v nedokonalostiach

Podlahy sú často nedokonalé a rôznorodé. Dobrou voľbou sú určite holé drevené podlahy. Aj nové drevo sa dá dnes kúpiť také, že vyzerá ako staré. Na podlahy sa dajú tiež maľovať rôzne vzory, či už preto, aby vymedzovali nejakú časť priestoru alebo aby pôsobili zaujímavejšie. Surové drevené dosky môžete pokryť vintage kobercami. Dizajnéri neodporúčajú natiahnuť koberec od steny po stenu, ale napríklad môžete úplne v pohode využiť dlaždice

Zdroj: Annie Spratt, Unsplash

Doplnkom je akýkoľvek nezvyčajný predmet

Vystavte na obdiv očarujúce taniere, rôzne klobúky, rôzne hudobné nástroje, zaujímavé rámy alebo čokoľvek, čo využívali vaši starí rodičia. Nekupujte lampy, premeňte napríklad džbán, vázu alebo plechovku na jedinečné svietidlo. Takéto jedinečné predmety sa hneď stanú stredobodom pozornosti. Ak zariaďujete chatu, sledujte náš bazár pozorne, každý deň tu môžete nakúpiť krásne starožitné predmety, dekoratívne veci, zaujímavé doplnky.

Zdroj: bazar.sk

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com

 

 

Diskusia k článku: