Bazar.sk

Oblečte sa ako zo seriálu Sex v meste.

16. 02. 2022

Keď sa tento seriál objavil po prvýkrát na HBO, ohúril nielen témami, ktoré otváral, novým pohľadom na ženy, ale aj štýlom obliekania hlavných hrdiniek.

Sex v meste zmenil kultúru vnímania žien, ukázal, že na to, aby bola žena šťastná, nepotrebuje manželstvo, že láska má veľa podôb a sex funguje bez emócií aj u žien. Okrem toho však ohúril fantastickým šatníkom nielen hlavnej protagonistky Carrie, ale aj ostatných herečiek. Seriál má dnes aj pokračovanie a hoci na obsah sa mnohí verní diváci pozerajú cez prsty, móda zostáva v centre pozornosti doteraz. Inšpirujte sa maximalizmom Carrie Bradshow, výstrednosťou Samanthy Jones, ženskými prvkami Charlotte York alebo nadčasovým štýlom Mirandy Hobbes.

Zdroj: Jonathan Borba, Unsplash

Carrie vždy trendová

Udávala trendy, obliekla si neuveriteľné kombinácie a vždy z nich vyšla ako kráľovná módneho móla. Videli sme na nej vintage kúsky spolu s dielami významných módnych návrhárov, rozviate ľahučké letné šaty aj huňaté umelé kožušinky. Pritom ani tak nezáležalo na tom, čo mala oblečené, skôr na tom, čo mala obuté.

Zdroj: bazar.sk

Charlotte ako dáma

Jej štýl bol veľmi ženský, klasický, obliekala sa ako princezná z Park Avenue. Nosila úzke priliehavé saká, sukne do áčka, klasické blúzky. Viedli sme na nej čisté línie, klasické siluety, elegantné doplnky, či už slnečné okuliare, perlové náhrdelníky alebo lodičky.

Zdroj: bazar.sk

Samantha vždy vytŕčajúca z davu

Jej oblečenie odrážalo jej osobnosť, bolo výrazné, drzé, odvážne. Nebála sa odhaliť svoje telo, nosila veľmi úzke šaty, zvieracie motívy, zvýraznené ramená. Ako doplnky volila obrovské klobúky, veľké značkové kabelky a extravagantné topánky.

Zdroj: bazar.sk

Miranda ako z korporátu

Jej štýl bol úplne iný ako mali jej priateľky, približoval sa k bežnému štýlu obyčajných smrteľníkov. Často nosila kostýmy, ktoré pripomínali pánske, veľké oversized mikiny, rifle, nič výrazné. Do práce chodila v kostýmoch a nízkych lodičkách, po nej šup do tenisiek a na hlavu šiltovku.

Zdroj: bazar.sk

Zdroj: unsplash.com, bazar.sk

Diskusia k článku: