Bazar.sk

Zariaďujete nový byt? 3 tipy ako ušetriť.

19. 02. 2022

Nájsť dom či byt býva väčšinou stresujúce samo o sebe, nehovoriac o vybavovaní hypotéky a zariaďovaní nového hniezdočka. Ako si poradiť?

Pri zháňaní vybavenia do bytu by sme sa mali držať troch základných odporúčaní – nemíňať veľa, využívať ponuku použitého nábytku napríklad na bazar.sk a byť trpezlivým. Preto by sme si mali hneď na začiatku, keď je byt ešte úplne prázdny, predstaviť, ako by sme chceli, aby jednotlivé izby vyzerali. Kde by sme chceli mať sedačku, akého tvaru, farby, veľkosti, stoličky so stolom, kuchynskú linku, v spálni skrine, postele. Môžeme porozmýšľať aj nad dekoráciami – aké obrazy, kvety, lampy by sa nám do priestoru hodili.

Zdroj: Taylor Heery, Unsplash

Stanovte si priority

Pri zariaďovaní by sme si mali uvedomiť, že to, čo chceme, nie je nutne rovnaké ako to, čo potrebujeme. Preto by sme si mali zostaviť zoznam priorít a sústrediť sa na najnevyhnutnejšie veci. Napríklad určite potrebujeme postele, aby sme mali kde spať, stôl so stoličkami, aby sme sa mali kde najesť a možno kreslo či gauč, aby sme si mali kde sadnúť. Zariaďujte najprv miestnosti, v ktorých budete tráviť väčšinu času.

Zdroj: Andrea Davis, Unsplash

Nakupujte s rozumom

Nájdime si kúsky nábytku, ktoré sa nám páčia a sú nadčasové napríklad aj na bazar.sk. Dokážeme tak pekne zariadiť každú izbu za dobrú cenu. Keď si napríklad nemôžeme dovoliť skriňu na oblečenie, zavesme ho na stojan. Postupujme podľa zoznamu priorít, ktorý sme si stanovili. Keď nám peniaze dôjdu, počkajme, kým budeme môcť odložiť ďalšie a pustime sa do zariaďovania ďalej. Je to lepšie, než si na zariadenie požičiavať.

Zdroj: piotr szulawski, Unsplash

Zamerajte sa na kvalitu

Kvalitné kúsky dokážete zohnať výhodne a vydržia vám dlhšie. Radšej si doprajte dobrú posteľmatrace a kúpte lacnejšie nočné stolíky. Kúpte lepší gauč a jednoduchšie kreslo. Slušne sa dá ušetriť aj na detskom nábytku, ktorý navyše môžete o pár rokov ešte výhodne predať. Odporúčame kúpiť napríklad neutrálne farby, namiesto klasickej ružovej či modrej. 

Zdroj: NeONBRAND, Unsplash

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com 

 

Diskusia k článku: