Bazar.sk

3 tipy ako zútulniť detskú izbu

24. 02. 2022

Inšpirujte sa interiérovými trendami a vneste do detskej izby hravosť a funkčnosť.

Detskej izbe by ste mali venovať rovnakú pozornosť ako obývačke. Dokáže totiž zásadne ovplyvniť ako sa dieťa v nej cíti, akú má náladu, keď vojde dnu aj ako sa mu v nej spí. Mala by byť hlavne funkčná, keďže deti v nej trávia veľkú časť svojich dní. Potrebujú priestor na hru, kútik na učenie či čítanie kníh, posteľ.

Zdroj: Igor Starkov, Unsplash

Inšpirujte sa prírodou

Keďže v tejto dobe trávime veľa času vnútri, dizajnéri odporúčajú preniesť si kúsok z prírody domov. Detská izba by mala byť svetlá, nábytok prírodný a doplnky môžu byť so zvieracími motívmi. Z farieb je trendy paleta pastových tónov, ktoré pôsobia upokojujúco. Deťom pomôže stíšiť divokú energiu, ktorú potrebujú k svojim hrám. Vyberte si jemnú mätovú, levanduľovú, staroružovú alebo koralovú či tyrkysovú.

Využite priestor efektívne

Jeden z najlepších nápadov, ako využiť malý priestor v detskej izbe, je kúpiť poschodovú posteľ. Vrchnú časť môže dieťa využiť na odpočinok a spodný priestor napríklad na študovňu, herňu alebo oddychovú zónu. Dajte dolu písací stôl, stoličky a knižnicu, prípadne rozložte pohovku alebo sedací vak.

Nezabúdajte na úložné priestory

Úložné priestory sú v detskej izbe nevyhnutnosťou. Potrebujete taký, ktorý je deťom voľne prístupný, dočiahnu tam a môžu si do neho odkladať hračky. Ďalej potrebujete odkladať oblečenie, posteľnú bielizeň a uteráky, knihy. Vyberte preto nábytok s množstvom zásuviek či skriniek, pridajte krabice, koše, škatule.

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com

Diskusia k článku: