Bazar.sk

Prichádza jar, využite nový začiatok na vnútornú očistu.

14. 03. 2022

Detox nie je jednorazová záležitosť, dôležité je zdravo sa stravovať a veľa sa hýbať priebežne.

Hoci tu jar ešte oficiálne nie je, slnečných lúčov pribúda, vzduch je teplejší. Toto ročné obdobie prináša nádej nových začiatkov, života a viery, že všetko nakoniec dobre dopadne. Na energetickej úrovni je to ideálne obdobie na očistu. V Číne sa jar spája s prvkom dreva a motivuje nás skúšať nové veci, hľadať iný smer, odhodlať sa k činom. Máme pocit prílevu energie, nadšenia, takže ak ste v minulosti detoxifikáciu ešte neskúšali, môže to byť ideálny spôsob, ako sa začať cítiť lepšie.  

Zdroj: Erriko Boccia, Unsplash

Sústreďte sa na jedlo

S príchodom nového ročného obdobia pociťujeme potrebu jesť ľahšie. Na stôl si častejšie kladieme šaláty, varíme polievky a vyhýbame sa vyprážaným jedlám, sladkým bublinkovým nápojom, alkoholu. Odborníci odporúčajú jesť trpké chute, ktoré nájdeme v reďkovkách, cibuľkách, čakanke. Piť by sme mali teplé nápoje, bylinkové čaje zo žihľavy, púpavy, mäty. Na osladenie môžeme použiť domáci, kvalitný med.

Zdroj: Anna Pelzer, Unsplash

Očistite si telo

Očista tela je pohyb, stagnácia je koniec. Ideálne je začať pohybom deň a dodať si dávku energie hneď ráno. Môžete vyskúšať jogu a sústrediť sa na dýchanie, aby ste telu dodali dostatočné množstvo kyslíka. Výborný je aj beh či prechádzky. Po celom dni si doprajte oddych a choďte si ľahnúť najneskôr o 22. hod. Ideálna je pred spaním masáž nôh, pomôže vám uzemniť svoju energiu.

Zdroj: Jenny Hill, Unsplash

Vypracte svoj dom, byt

Na to, aby ste z jarnej očisty vyťažili čo najviac, mali by ste vyčistiť aj priestor, v ktorom sa pohybujete. Zbavte sa nepotrebných vecí a predmetov, vyčistite a upracte do skriniek tie, ktoré potrebujete. Pustite si pri upratovaní hudbu, aby ste ho spravili zábavnejším. Vyčistite aj svoju elektroniku, uvoľnite priestor v počítači, tablete, telefóne.   

Zdroj: Patrick Perkins, Unsplash

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com

 

Diskusia k článku: