Bazar.sk

Jar v záhrade. Tieto nástroje vám záhradné práce uľahčia.

19. 03. 2022

Chystáte sa záhradníčiť? Náročnú prácu si môžete uľahčiť pomocou rôznych nástrojov, ktoré by vám vo výbave určite nemali chýbať.

Rozhodli ste sa dopestovať si tento rok vlastné sladučké ovocie či chrumkavú zdravú zeleninu? Výborne! Jedna z prvých vecí, ktoré budete pri záhradníčení potrebovať, je správne náradie. Na trhu je množstvo rôznych šikovných nástrojov, ktoré vám vedia záhradníčenie uľahčiť a spríjemniť tak, že deň v záhradke v pohode zvládnete a na konci dňa nepadnete do postele unavení, vyčerpaní a s bolesťami chrbta.  

Zdroj: Benjamin Combs, Unsplash

Lopata

Lopata je absolútnou nevyhnutnosťou v záhrade. Pomôže vám s množstvom každodenných záhradkárskych povinností. Zíde sa vám napríklad pri rozbíjané zhlukov pôdy, kopaní malých jamiek, presádzaní sadeníc, aj pri vyhrabávaní buriny.

Zdroj: bazar.sk

Nožnice

Využijete ich pri zbieraní plodov, štepení ovocných stromov aj pri strihaní kríkov. Pre čisté odrezky vždy strihajte rastlinu tam, kde sa konárik stretáva so stonkou v tvare písmena Y.

Zdroj: bazar.sk

Hadica

Pri kupovaní hadice na zavlažovanie sa uistite, že je dostatočne dlhá na to, aby dosiahla do záhrady a dokázala priviesť vodu všade tam, kde potrebujete. Môžete zvážiť aj pridanie rozprašovacieho nadstavca, ktorý vám umožní kontrolovať prietok a tlak vody. Alebo sa vám zíde kompletný set. Ak máte malú záhradku, postačí vám aj krhla. Kúpte si takú, ktorú poľahky odnesiete aj keď bude plná vody.

Zdroj: bazar.sk

Hrable

Záhradné hrable majú zvyčajne dlhú rukoväť vyrobenú z dreva a pevné kovové hroty. Umožnia vám ľahko zarovnať pôdu a vytvoriť hladký povrch, ako aj odstrániť neželanú burinu. Ak obrábate tvrdú, zarastenú pôdu, vymeňte hrable za motyku, ktorá vám pomôže lepšie vyčistiť neporiadok v záhrade a odstrániť burinu.  

Zdroj: bazar.sk

Pre viac záhradného náradia KLIKNITE SEM.

 

Diskusia k článku: