Bazar.sk

Ako výhodne kúpiť nábytok z druhej ruky.

26. 07. 2022

Použitý nábytok je originálny, podčiarkne váš štýl, motivuje vás ku kreativite a zároveň šetrí vaše peniaze i planétu. S našimi tipmi nakúpite vždy výhodne.

Aktuálna situácia praje predaju a nákupu použitého nábytku a jeho recyklácii. Mnohí ľudia si uvedomujú, že nepotrebujú nutne kupovať nové zariadenie, štýlové kúsky nájdu na bazáre, ušetria nemalú sumu, zachránia hodnotné predmety a dodajú svojmu bývaniu jedinečný punc. Navyše, kúpou použitého nábytku šetria životné prostredie, vdýchnu nový život niečomu, čo by sa muselo inak likvidovať a dajú priestor svojej fantázii a zručnostiam. Ak aj vy patríte k tým, ktorí sa neboja vysúkať si rukávy a prispôsobiť starý nábytok svojmu štýlu domova, pozrite si 3 tipy, ako kúpiť dokonalý kúsok.

Zdroj: Erick MUFASA na Pexels

Ujasnite si vlastný štýl

Pri prezeraní ponuky nábytkov na bazar.sk môžete ľahko stráviť hodiny. Aby ste ušetrili čas, hneď na začiatku si ujasnite, v akom štýle zariaďujete svoj domov, aké kúsky by sa vám hodili, akú veľkosť by mali mať a najmä akú funkciu by mali plniť. Ak sa necítite kreatívne, nezúfajte. Mnohé predmety sú krásne aj s nádychom romantickej patiny a nepotrebujú veľké obmeny. Stačí nový rám na obraz, vymeniť rukoväte na skrinkách, či zafarbiť poťahy na vankúšoch.

Zdroj: Daria Shevtsova na Pexels

Zistite opotrebovanosť

To, že je niečo už na prvý pohľad poškodené, opotrebované alebo staré, neznamená, že nie je originálne a nemôžete z toho vyčarovať atraktívny kúsok. Zvážte však svoju zručnosť. Rozbité dvierka alebo deravé zásuvky sa opravujú ťažšie, no s drobnými nedokonalosťami si hravo poradíte. Ak sa vám páči konštrukcia alebo remeselné spracovanie predmetu, drobné škrabance a ošúchaná farba vás nemusí odradiť. Iné je neopraviteľné poškodenie, ako hnijúce drevo, poškodenie vodou, červotoč.

Zdroj: Quintin Gellar na Pexels

Buďte originálni

Nemusíte využívať skrinky ako úložné priestory, stoličky ako miesta na sedenie, všetko mať z jednej súpravy. Dnes sú trendy napríklad stoličky, kde je každý kúsok iný, prípadne aspoň inej farby. Namiesto záhlavia postele môžete použiť staré okenice, ktoré vyšmirgľujete a natriete na novo. Ak sa vám páči tvar čalúneného kresla, kúpte si ho a prečalúňte, prípadne požiadajte o to profesionálov. Vytvoríte si tak originálny kúsok na mieru. Skúste doplniť vankúše, zmeňte nohy alebo zafarbite.

Zdroj: Steve Johnson na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: