Bazar.sk

Čo si obliecť do kancelárie v lete?

04. 08. 2022

Nezúfajte kvôli vysokým teplotám. Aj v týchto horúčavách môžete pôsobiť elegantne.

V chladnejšom období nemusíme veľmi uvažovať čo na seba. Dlhšia sukňa, šaty, nohavice, blúzka alebo top so sakom je kancelárskou klasikou, po ktorej zvyčajne siahame najčastejšie. Výzva však prichádza v horúcich mesiacoch, ako je aj tohtoročný august. Etiketa vo väčšine kancelárií totiž nepustí a vymeniť dlhé strihy za mini sukne, či košele za tričká nie je až také jednoduché. Musíte hľadať oblečenie, ktoré sa hodí do kancelárie, ale nebudete sa v ňom potiť, len čo vyjdete z domu. Navyše, v kancelárii vás bude chladiť klíma, takže nemali by ste mať na sebe niečo, v čom vám bude zima. Ako si s tým poradiť?

Zdroj: Rizki Fauzi

Košeľové šaty sú stávkou na istotu

Košeľové šaty pripomínajú košeľu na gombíky, no vďaka tomu, že sú výrazne dlhšie, môžete ich pohodlne nosiť ako šaty. Košele majú zvyčajne krátke alebo dlhé rukávy, predné gombíky, golier a náprsné vrecko a sú k dispozícii v rôznych štýloch, vzoroch a dĺžkach – vrátane maxi, mini a midi lemov. Niektoré sú z látok určených na voľný čas, ako napríklad džínsovina alebo kockované či pásikové, iné sú z formálnejších alebo elegantnejších materiálov ako hodváb, zamat alebo šifón. Pri chôdzi vám budú voľne poletovať popri tele, čím vytvárajú na pohľad zaujímavú, neštruktúrovanú siluetu.

Zdroj: SHVETS production 

Kombinácia tričko, sukňa, opasok nesklame

Sukne vnášajú do strohej atmosféry mnohých kancelárií ľahkosť a zábavný element. Ak ich chcete nosiť štýlovo, určite pridajte opasok. Ten si môžete dať k akejkoľvek sukni a zásadne tak ovplyvníte jej vzhľad. Existuje tisíc spôsobov, ako upraviť opasok v kombinácii so sukňou a žiaden nie je nesprávny. Môžete nosiť a experimentovať s opaskami akejkoľvek veľkosti, druhu alebo tvaru. V dnešnej dobe existuje toľko rôznych druhov opaskov, že sa s nimi nebudete nudiť. Ku kratšej sukni sa hodí tenký opasok, k dlhej naopak hrubý. Pre formálnejší a elegantnejší vzhľad sa snažte vždy zladiť opasoktopánky.

Zdroj: Violeta Neamtu

Overal ako príjemný kompromis

Dlhý alebo skrátený overal je štýlovou alternatívou k nohaviciam, najmä ak je vyrobený so sviežou kvetinovou potlačou. Vo formálnejšom prostredí je vhodnejší jednofarebný alebo v pastelových farbách. Jeho výhodou je, že netreba k nemu kombinovať žiadne ďalšie časti oblečenia, stačí si ho dať na seba, vziať kabelku a ísť. Ideálne je, aby pripomínal vrch košele alebo saka, mal dlhé nohavice a opasok. Ak máte overal na tenšie ramienka, môžete si plecia skryť jemnou šatkou. Dajte pozor na veľkosť výstrihu, overaly s väčším dekoltom si nechajte na večer a koktail s priateľmi.

Zdroj: Gabriel Rodrigues

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: