Bazar.sk

Kapsulový šatník vyrieši problém čo si obliecť.

15. 08. 2022

Kapsulový šatník je pár kúskov oblečenia, ktoré navzájom ladia a dopĺňajú sa. Často ide o klasické kúsky, ktoré nevychádzajú z módy a sú primárne z neutrálnych farieb.

Kapsulový šatník vám zjednoduší život a uľahčí každodenné rozhodovanie o tom, čo na seba. Pomôže vám rozpoznať svoj štýl, čo vám sedí a vždy budete vedieť, čo si potrebujete kúpiť. Vyhnete sa tak trendovému oblečeniu, ktoré sa po sezóne dostane sa spodok skrine. Zároveň vám šetrí peniaze, pretože väčšinou ide o nadčasové kúsky, ktoré budete nosiť roky, oblečiete si každú vec a žiadna nevyjde nazmar. Nemusíte nakupovať často, pretože vaše kúsky oblečenia sú všestranné a vzájomne ľahko kombinovateľné a nahraditeľné.

Zdroj: Rachel Claire na Pexels

Vyberte si farebnú škálu

Pri vytváraní tohto typu šatníka sa nemusíte držať žiadnych pravidiel, robte to podľa toho, ako vám vyhovuje. Ako prvé si vyberte farebnú schému s rôznymi neutrálnymi farbami, ako je biela, čierna, sivá, tmavomodrá alebo krémová. Tieto farby krásne ladia spolu, aj s akoukoľvek inou farbou. Ak budete mať väčšinu svojho oblečenia v neutrálnych farbách, bude všetko zameniteľné a ľahko kombinovateľné. Potom môžete pridať niekoľko akcentových farieb, ktoré máte radi a ktoré sa vám hodia k pleti, farbe očí a vlasov.

Zdroj: Olya Kobruseva na Pexels

Základ šatníka

Zbavte sa všetkého, čo nemáte radi, čo sa vám nehodí, nesedí vám, necítite sa v tom dobre a čo nie je vo vašej farebnej škále. Pokojne veci predajte tu, u nás na bazar.sk. Nechajte si len to, čo naozaj zodpovedá popisu kaspulového šatníka. Nie je dobré vyhodiť všetko, zbytočne by ste investovali veľké množstvo peňazí a nie je to ani v súlade s udržateľnosťou. Niektoré dobré základné kúsky oblečenia, o ktorých by ste mohli uvažovať, že by ste mali vo svojom kapsulovom šatníku, sú tričká neutrálnej farby, pár čiernych nohavíc, jeden alebo dva páry džínsov, sveter na vrstvenie a čierne šaty, ktoré môžete pozdvihnúť alebo z nich spraviť ležérnejšie.

Zdroj: Ivan Kazlouski na Pexels

Ideálna kabelka

Kabelka alebo taška, ktorá sa bude hodiť na akúkoľvek príležitosť, bude vyhovovať vášmu štýlu a zároveň bude praktická? Áno, aj taká existuje a mala by sa stať základom vášho kapsulového šatníka. Je to detail, ktorý dotiahne váš outfit k dokonalosti a navyše môže byť veľmi užitočná, najmä ak potrebujete so sebou nosiť veľa vecí. Mala by byť v dostatočnom rozmere, prehodiť nielen cez rameno, ale aj cez telo, v neutrálnej farbe.

Zdroj: Rann Vijay na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

 

Diskusia k článku: