Bazar.sk

Chcete moderný jesenný bytový dizajn? Inšpirujte sa 70. rokmi

14. 09. 2022

Ak chcete vniesť do svojho domova najnovšie trendy, nájdete ich v 70. rokoch. Sú najmä o radosti a zábave, s jasným príklonom k prírode.

Dizajnéri aj v tejto sezóne kladú dôraz na pohodlie počas práce z domu, silnú inšpiráciu prírodou a podmienku udržateľnosti. Jeseň a zima tento rok nesie odkaz životného otptimizmu, orientáciu na retro trendy a hrejivú paletu typických jesenných farieb. 70. roky boli plné živelnej radosti. Kuchyne hrali rôznymi kachličkami, kombináciou viacerých farieb a veľa domácich pokladov bolo vystavených na obdiv pre návštevy.

Zdroj: Charlotte May na Pexels

Retro návrat

Uvoľnený štýl, prírodné materiály a zemité tóny interiérového dizajnu 70. rokov sa opäť vracajú aj v roku 2022. Tento štýl je uvoľnený a zábavný, evokujúci slobodomyseľnosť a optimizmus. Využíva množstvo rozličných textúr, vzorov a farieb, napríklad zvieracie potlače, chlpaté koberce, zamat, geometrické tvary. Do interiéru sa vracajú prírodné materiály, ako je ratan či korok, množstvo izbových rastlínkeramiky.

Zdroj: Charlotte May na Pexels

Základ je neutrálny

Ak nie ste fanúšikom bohatých výrazných farieb, spoľahnite sa na teplé neutrálne odtiene a doplňte ich jednoduchými samostatnými kúskami, ktoré ponúknu očiam vizuálnu hru. Jesenný interiér vás pozýva relaxovať v príjemnom kresle či na mäkkej pohovke, zabalených v teplej dekehrubých ponožkách. Držte sa svetlo hnedých farieb, cez deň udržia v miestnosti svetlo, večer pôsobia teplo. Dôkladne si premyslite výzdobu a vyberte si predmety, ktoré dodajú miestnosti charakter, ako sú lampy, koberčeky, vankúše, ktoré prinášajú svetlo a textúru.

Zdroj: Max Vakhtbovych na Pexels

Otvorené police

Dômyselné úložné riešenia pomáhajú udržiavať kuchyňu upratanú, čistú a ako z katalógu. Napriek tomu sa do pozornosti čoraz viac dostávajú otvorené police ako prvok, ktorý prináša do priestoru nádych neformálnosti. Pre tých, ktorí majú tradičné alebo farmárske kuchyne sú otvorené police výborným riešením, môžu skutočne pozdvihnúť rustikálny pocit priestoru a zároveň poskytnúť praktické riešenia pre skladovanie. Využite košíky, dózy, vystavte keramiku či starožitné poháre. Dodáte tak domovu pečať vašej osobnej originality.

Zdroj: Caio na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: