Bazar.sk

Najhorúcejšie trendy jesenných topánok nakúpite aj u nás.

18. 09. 2022

Obuv tejto sezóny robí jednoznačne to najdôležitejšie - púta pozornosť.

Jednu vec, ktorú priniesla pandémia, je odvaha. Módni dizajnéri oblečenia i obuvi sa naďalej akoby predháňajú v tom, kto prinesie odvážnejší outfit a topánku. Mólam kraľujú výrazné farby, tvary, opätky a kombinácie. Vidíme obrie platformy, farebné kožušiny, výrazné logá. Ak náhodou patríte k minimalistom, žiaľ, túto sezónu si na svoje neprídete.

Zdroj: Yvette LeBaron na Pexels

Čižmy

Pamätáte si vysoké čižmy nad kolená z filmu Pretty woman? Tak presne také sú späť na scéne. Môžu pripomínať módu motorkárskeho štýlu alebo naopak, pôsobiť veľmi jemne, nadčasovo a elegantne s pohodlným podpätkom. Farby tiež odkazujú na jeseň, okrem klasickej čiernej sú trendy aj hnedé či tmavo červené odtiene. Spomienkou na leto a jeho festivaly sú tiež gumáky, ktoré si pokojne môžete obuť v daždivom počasí aj k nežným šatámkoženej bunde.  

Zdroj: Sebastian Callejas na Pexels

Opätky

Opätky sú túto sezónu čo najvýraznejšie, buď extrémne vysoké alebo hrubé, prípadne na obrovských platformách. Novinkou sú tiež odvážne podpätky šikmých tvarov alebo zakrivených vysokých klinov. K tejto sezóne neodmysliteľne patria vysoké platformy, čím vyššie, tým lepšie. Siahajú zvyčajne až po členky, či už ako čižmy alebo poltopánky

Zdroj: Mati Mango na Pexels

Ozdoby

Na remienkových sandáloch a otvorených topánkach sú neodmysliteľné zdobenia ako mašle, drahokamy, rôzne typy šnurovaniazapínania. Na topánkach všade vidíme pracky, cvoky, kovania, čím väčšie a výraznejšie, tým viac trendy. Dobrou správou je, že sú praktické na nosenie a hodia sa aj k šatámdžínsom.

Zdroj: Godisable Jacob na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: