Bazar.sk

Ak chcete byť elegantná, obliekajte sa podľa 3 princípov.

08. 10. 2022

Noblesa a elegancia sa nemusia spájať s drahými šatami a značkovými výrobkami. Základ tkvie v prístupe k móde a oblečeniu.

Čo sa vám vynorí v mysli, keď počujete výraz „nadčasová klasika“? Ak je to nenútená krása, ľahká jemnosť a príjemné vystupovanie Audrey Hepburn či Grace Kelly, nechajte sa inšpirovať ich šatníkom a prezentujte to najlepšie so seba nenúteným a príťažlivým spôsobom. Elegancia neznamená mať na sebe dizajnérske kúsky, skôr ide o to, aby vám oblečenie dobre sedelo a malo dizajn, ktorý je stále v móde.

Zdroj: mahdi chaghari na Pexels

Neutrálne farby

Ak len začínate s budovaním elegantného šatníka, vyhnite sa výrazným vzorom a potlači. Neutrálne farby sa pohodlne nosia a ľahšie kombinujú. Ideálne je, ak je vaše oblečenie z kvalitnej látky, v čiernej, béžovej alebo bielej farbe. Ak si chcete outfit zvýrazniť, napríklad jesennými farbami, pokojne si ich pod sako oblečte. Dodáte tak svojmu výzoru aktuálnu estetiku.

Zdroj: Vika Kirillova na Pexels

Sedia ako na mieru

Elegantné oblečenie je zvyčajne prispôsobené vašim krivkám, ktoré jemne kopíruje, neprilieha tesne. Základ elegantného šatníka je sako, nohavicesukňa, ktoré vám sadnú ako uliate. Sukne by mali siahať tesne nad alebo pod kolená, rovnako ako elegantné šaty. Klasické nohavicerovné, mierne široké, mierne strihané alebo inšpirované pánskym oblečením. Ak vám nesedia, pokojne oblečenie odneste krajčírke, aby vám ho prispôsobila.

Zdroj: Jackline Addis Ababa na Pexels

Dômyselné doplnky

Sofistikovaný štýl podčiarknu jednoduché šperky. Náušnice by mali byť malé strieborné alebo zlaté krúžky, prípadne perly. Ako náramok si môžete dať zlaté alebo strieborné hodinky s kovovým alebo koženým remienkom, prípadne jeden väčší náramok alebo niekoľko jemnejších. Náhrdelník by mal byť buď dlhý s príveskom alebo perly. Z prsteňov sú ideálne tenučké obrúčky, dedičné prstene prípadne jeden výnimočný, kokteilový prsteň na slávnostnejšiu príležitosť.

Zdroj: cottonbro na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: