Bazar.sk

Renovácia bytu vás nemusí zruinovať.

15. 10. 2022

Chcete zrekonštruovať svoj byt, no nemáte veľa peňazí? Verte alebo nie, dá sa to dosiahnuť aj s nižším rozpočtom.

Chcete vyčariť skutočný pocit domova a útulného prostredia, ale keď sčítavate náklady, namiesto pocitu radosti skôr prichádza zúfalstvo? Jednak si musíte vedieť predstaviť, ako bude váš priestor vyzerať, keď obmenu skončíte a jednak sa váš rozpočet neustále zvyšuje? Nezúfajte, dobrá správa je, že peknú renováciu zvládnete bez toho, aby ste finančne vykrvácali.

Zdroj: Chait Goli na Pexels

Vyberte si všestranný nábytok

Využite nábytok, ktorý dokáže suplovať aspoň dve funkcie. Napríklad krásnu skrinku do predsiene alebo nezvyčajný stolík, ktoré budú slúžiť nielen dekoračne a pútať pozornosť svojím dizajnom, ale zároveň dobre uschovajú všetko potrebné. Posteľ do detskej izby môže byť vyklápacia, čím poskytne dieťaťu nielen priestor na oddych, ale aj dostatočný úložný priestor.

Zdroj: ATBO na Pexels

Venujte nakupovaniu čas

Nákup materiálov alebo zostavy či súpravy od jedného dodávateľa sa častokrát zdá ako najjednoduchšia a najrýchlejšia cesta. Nákladovo však nemusí byť najefektívnejšia. Neexistuje žiadny dôvod, prečo by ste mali v kuchyni svoje spotrebiče a pracovné dosky kupovať od tej istej spoločnosti, ktorá dodáva kuchynské linky. Ak dobre preskúmate dostupné alternatívy, je takmer zaručené, že ušetríte. To isté platí pre kúpeľne.

Zdroj: Jean van der Meulen na Pexels

Ak investujete, nech to stojí za to

Keď máte svoj štýl a nechcete robiť kompromisy, kúpte si základné kúsky kvalitného nábytku a šetriť môžete na doplnkoch. Dobrý nábytok vám vydrží dlhé roky, kým lacnejšie dekorácie môžete kedykoľvek podľa potreby vymeniť. Výzdobu a doplnky za dobré ceny nájdete napríklad u nás na bazar.sk, záleží na tom, či hľadáte ozdoby na stenu, hodiny, krásne kvetináče alebo len chcete vdýchnuť domácnosti sezónny šmrnc.

Zdroj: Victoria Akvarel na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: