Bazar.sk

Ako vyzdobiť na Vianoce kuchyňu

12. 12. 2022

Pri zdobení svojej domácnosti určite nevynechajte kuchyňu. Dodáte jej sviatočný šat, vytvoríte očarujúcu atmosféru a varenie bude zábavnejšie, deti šťastnejšie.

Nezáleží na tom, či bude vianočná hostina vo vašej réžii alebo budete pozvaní ako hosť, kuchyňa je miestom, kde sa na Štedrý deň odohráva ten najväčší chaos. Ak máte kuchyňu spojenú s obývačkou, vianočné dekorácie prispejú k celkovej sviatočnej atmosfére. Keď je vaša kuchyňa oddelená, vianočná výzdoba vám pri varení a pečení zdvihne náladu.

Zdroj: Pablo Savigne na Pexels

Využite vianočné venčeky

Vencami najčastejšie zdobíme vchodové dvere a okamžite ich tak meníme na rozprávkové vchody. Skúsili ste ich však umiestniť do kuchyne? Najvhodnejšie miesta na zavesenie vencov sú na dvierkach skriniek, oknách alebo digestoroch nad rúrou či varnou doskou. Je však dôležité, aby ste našli pre svoj veniec bezpečné miesto, pretože môže ľahko zhorieť.

Zdroj: Irina Iriser na Pexels

Vyzdobte stôl

Na stôl môžete umiestniť hlavnú ozdobu, tento rok je trendy, ak je poschodová. Vyrobte si ho sami zo stojana na zákusky, kde pridáte drobnú výzdobu, girlandu, svetielka. Ak nemáte čas a chuť vyrobiť si ozdobu, kúpte si priamo od z bazar.sk hotovú vianočnú kytičku. Nezabudnite na stoličky a rozžiarte tieto Vianoce tým, že na jedálenské stoličky pridáte jednoduché ozdoby. Môže ísť o stuhy, ktoré na ne priviažete, pridajte vianočné ozdobydekorácie, posaďte roztomilých anjelikov.

 

Zdroj: picjumbo.com na Pexels

Rozvoňajte miestnosť

Vianočné pečenie je krásny spôsob ako podčiarknuť sviatočnú atmosféru. Vôňa vanilky, škorice v koláčoch sa nám navždy zapisuje do myslí ako pripomienka krásnych chvíľ, ktoré trávime spoločne s rodinou či priateľmi. Môžete si však aj vyrobiť potpourri. Stačí si vybrať obľúbené ingrediencie na dehydratáciu, ako sú škoricové tyčinky, esenciálne oleje, bylinky, vanilkové struky a sušené plátky pomaranča. Pomaranče vložte do rúry na tri hodiny. Začnite pri teplote 120 °C, otáčajte ich každých 30 minút, kým nezískajú hnedý odtieň. Váš domov bude za chvíľu voňať Vianocami.

Zdroj: Ion Ceban @ionelceban na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: