Bazar.sk

Buďte v teple, aj bez kúrenia na maximum.

16. 12. 2022

Využite teplé deky, oblečenie i ohrievače, aby ste sa udržali túto zimu pekne v teple a nemuseli sa báť vysokých účtov za kúrenie.

Zima, chlad a sneh sa už v našich zemepisných šírkach ustálili, a tak je na mieste hľadať viaceré možnosti ako sa zhriať, no nemusieť mať pri tom kúrenie nastavené na maximum. Dôvodom sú samozrejme rastúce náklady za energie, ktoré potrebujeme udržať na uzde. Našťastie, existuje niekoľko spôsobov, ktoré nám pomôžu zostať v teple, nielen počas dňa, ale aj dlho do noci.  

Zdroj: Ivan Samkov na Pexels

Deky a prikrývky

Ten najjednoduchší koncept, ktorým by sme sa mali riadiť hovorí, aby sme vykurovali ľudí, nie domovy. Preto by sme sa mali snažiť udržať sa v teple pomocou rôznych prikrývok a diek. Ak máme elektrickú deku, môžeme ju umiestniť na posteľ pred spaním, na zababušenie pri sledovaní televízie nám postačí aj normálna teplá deka, prípadne deka s rukávmi alebo teplé prikrývky.

Zdroj: Liudmyla Honcharova na Pexels

Hrejivé oblečenie

Jedným z najrýchlejších spôsobov ako sa zahriať, je udržiavať nohy v teple. Vždy noste vnútri ponožky, ideálne z merino vlny alebo kašmíru, pretože pletené ponožky sú dobrým pomocníkom pri studených nohách. Zvážiť môžete tiež teplé chlpaté papuče, termopapuče alebo kožušinové papuče.

Zdroj: Taryn Elliott na Pexels

Vyhrievacie predmety

Pamätáte si na starý dobrý termofor, ktorý vám možno babka šuchla pod perinu, aby vám nebola zima? Termofory sa opäť hlásia o slovo, pretože okrem toho, že poskytujú teplo a pohodlie, sú skvelé aj na uvoľnenie po celom dni a úľavu od bolesti. Ak vám je však stále zima, je na mieste pridať na kúrení alebo zapnúť ohrievač.

Zdroj: bazar.sk

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: