Bazar.sk

Kupujete vysávač? Sústreďte sa na tieto tri veci.

19. 12. 2022

Na trhu je množstvo rôznych typov vysávačov, ktoré sa líšia svojím spôsobom určenia, výkonom a technickými vlastnosťami. Vyberte si najvhodnejší pre vás.

Ak ste sa rozhodli zaobstarať si vysávač ako darček na Vianoce alebo pred nimi, aby vám pomohol k dokonale upratanej domácnosti, vždy zvážte, či vyhovuje vášmu životnému štýlu. Potrebujete ho používať denne, lebo máte domáce zvieratká? V tom prípade by mal byť dostatočne účinný, aby pozbieral chlpy, no neomotával ich okolo kefy. Bývate v byte a máte veľa kobercov? Zišiel by sa vám vreckový tyčový. Na rýchle upratanie postačí robotický.

Zdroj: pixabay.com

Účel vysávania

Niektorí ľudia používajú vysávač striktne na čistenie kobercov, mnohí ho však využijú pri upratovaní celého domu, vysávajú aj dlážky. V takom prípade je dôležité poznať aj hmotnosť vysávača, aby ste ho mohli ľahko prenášať. Nemal by byť príliš ťažký na dvíhanie, tlačenie alebo presúvanie.

Zdroj: cottonbro studio na Pexels

Náročnosť údržby

Môžete si vybrať medzi bezvreckovýmivreckovými vysávačmi. Ak si plánujete zaobstarať vreckový vysávač, skontrolujte vrecko a pravidelne ho vymieňajte, keď je plné. Niektoré z vysávačov sú vybavené svetelným indikátorom, ktorý vás upozorní, kedy je potrebné vrecko vymeniť. Bezvreckové vysávače sa ovládajú ľahšie ako vreckové, pretože odpadá nutnosť častej výmeny vreciek.

Zdroj: Liliana Drew na Pexels

Frekvencia vysávania

Ak vysávate každý deň, zíde sa vám robotický vysávač, ktorý môžete načasovať na vysávanie vtedy, keď ste mimo domova. Vrátite sa do upratanej domácnosti, čo vás určite poteší. Ak máte doma špecifické kúty, rohy alebo oblasti, kde sa sústreďuje najviac nečistôt, určite oceníte tyčový vysávač. Je ideálny ako rýchly a efektívny pomocník či už na tvrdých plochách alebo kobercoch.

Zdroj: Liliana Drew na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: