Bazar.sk

Renovujete kúpeľňu? Ako dostať rozpočet pod kontrolu.

20. 03. 2023

Rekonštrukcia kúpeľne môže byť nákladným projektom, no nemusí vás finančne zruinovať. S trochou starostlivého plánovania a inteligentného nakupovania môžete zrekonštruovať kúpeľňu ekonomicky.

Dôvodov na renováciu kúpeľne je neúrekom. Možno vám už kúpeľňa neslúži podľa vašich predstáv, máte problémy s inštaláciou, vetraním, skladovaním. Alebo sa vám jej dizajn zdá zastaralý a neatraktívny, prípadne plánujete svoj dom či byt predať a radi by ste zvýšili jeho hodnotu. V konečnom dôsledku na dôvodoch až tak nezáleží, keď ste sa už rozhodli, renovácia môže byť rozumnou investíciou.

Zdroj: Curtis Adams na Pexels

Stanovte si rozpočet

Než začnete nakupovať, je dôležité stanoviť si rozpočet na rekonštrukciu kúpeľne. Pomôže vám to ujasniť si, ktoré nákupy sú nevyhnutné a vyhnúť sa nadmerným výdavkom. Urobte si zoznam všetkých položiek, ktoré potrebujete kúpiť, ako je napríklad umývadlo, vodovodná batéria, sprchová hlavica, toaleta, kachličky a svietidlá. Preskúmajte priemerné ceny týchto položiek a zistite, koľko na bazar.sk ušetríte.

Zdroj: Jean van der Meulen na Pexels

Sústreďte sa na to podstatné

Pri lacnej rekonštrukcii kúpeľne je dôležité zamerať sa na to podstatné. To znamená uprednostniť predmety, ktoré sú nevyhnutné pre funkciu a pohodlie vašej kúpeľne, ako je napríklad toaleta a umývadlo. Môžete ušetriť peniaze, ak sa rozhodnete pre základný dizajn a vyhnete sa drahým záležitostiam, ako sú dvojité umývadlá alebo špičkové batérie.

Zdroj: pixaby

Urobte si sami

Nakoniec pouvažujte nad tým, že by ste časť práce vykonali sami, aby ste ušetrili náklady. Ak ste šikovní s náradím, môžete si sami nainštalovať nové WC alebo umývadlo, položiť dlaždice alebo vymaľovať kúpeľňu. Je však dôležité poznať svoje limity a najať si profesionála na zložitejšie úlohy, ako sú inštalatérske alebo elektrikárske práce.

Zdroj: Jean van der Meulen na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: