Bazar.sk

Pripravte svoj interiér na príchod jesene

30. 08. 2023

Jeseň je obdobím, ktoré prináša so sebou zmenu farebných odtieňov, chladnejšie teploty a útulnú atmosféru. Preto je vhodné prispôsobiť aj váš interiér tomuto obdobiu. Tu je niekoľko tipov, ako vytvoriť útulný a príjemný domov pre jesenné dni.

Farby a textúry

Jeseň je charakteristická teplými odtieňmi, ako sú hnedá, oranžová, bordová alebo zlatá. Vymeňte letné doplnky a farebné akcenty za doplnky a vankúše s týmito farbami. Nezabudnite na prírodné textúry ako hrubé tkaniny, vlna, drevo a koža, ktoré pridajú do interiéru teplo.

Zdroj: Canva.com

Osvetlenie

V jeseni sa dni postupne skracujú, preto je dôležité mať dostatočné a dobre zvolené osvetlenie. Vytvorte intímnu atmosféru pomocou rôznych svietidiel s tlmeným svetlom. Môžete zvážiť aj sviečky alebo dekoračné lampy na vytvorenie útulnej atmosféry.

Textílie

Pletené deky, flanelové plachty a ďalšie mäkké textílie vytvoria pocit pohodlia a zabezpečia, že sa budete cítiť teplúčko aj počas chladnejších dní.

Zdroj: Canva.com

Dekorácie

Do vázy vložte suché listy, gaštany alebo malé tekvice a vytvorte tak prírodný a rustikálny vzhľad. Jesenné vence na dvere či obrusy s prírodnými vzormi pridajú do miestnosti autentický nádych.

Aromaterapia

Vyberte si vône, ktoré spájate s jesennou atmosférou - môžu to byť vonné sviečky, difuzéry s éterickými olejmi alebo aromatické viazanky. Táto drobnosť dokáže výrazne prispieť k jesennému zážitku vo vašom dome.

S príchodom jesene máte skvelú príležitosť premeniť váš interiér na útulné miesto, kde sa budete tešiť z chladnejších dní. Stačí sa zamerať na farby, textúry, osvetlenie a drobnosti, ktoré dokážu vytvoriť dokonalú jesennú atmosféru vo vašom dome.

 

Zdroj: Bazar.sk, Canva.com 

Obsah bol vygenerovaný modelom AI a overený človekom.

Diskusia k článku: