Bazar.sk

Pripravte sa na príchod bábätka

29. 09. 2023

S príchodom bábätka do rodiny sa mení celý život. Je to obdobie radosti, lásky a zmeny rutín. Avšak, pred príchodom bábätka je potrebné spraviť niekoľko dôležitých príprav, vrátane získania potrebnej výbavy. V tomto článku sa pozrieme na zoznam nevyhnutných vecí, ktoré by ste mali mať pripravené pre novonarodené bábätko.

Postieľka a matrac

Postieľka je miestom, kde bude vaše bábätko spať a tráviť väčšinu svojho času. Zabezpečte, aby postieľka spĺňala bezpečnostné normy a mala dostatočný a pohodlný matrac. Postieľka by mala byť umiestnená v izbe s dostatočnou ventiláciou a mierne tichším prostredím.

Oblečenie 

Zásoba oblečenia pre novorodenca by mala obsahovať body, overaly, ponožky, čiapky, rukavice. Zvoľte oblečenie vhodné pre danú sezónu a vezmite na vedomie, že novonarodené bábätko rýchlo rastie, takže budete potrebovať rôzne veľkosti.

Zdroj: Canva.com

Flašky, sterilizátor a cumlíky

Ak sa neplánujete dojčiť, budete potrebovať flašky a cumlíky. Na dezinfekciu a udržanie hygieny je užitočný streilizátor. Výber správneho typu flašiek a cumlíkov môže byť individuálny a závisí od preferencií vášho bábätka.

Kočík a autosedačka

Autosedačka a kočík sú nevyhnutnou súčasťou výbavy pre novorodenca. Kočík by mal byť pohodlnný a priestranný a autosedačka bezpečná.

Zdroj: Canva.com

Kúpacia výbava

V kúpeľni by ste mali mať výbavu vrátane vaničky, špongií, uterákov, detských mydiel a šampónov. Detská vanička by mala byť dostatočne priestranná a najmä bezpečná pre kúpanie novorodenca.

Prebaľovací pult a plienky

Prebaľovací pult vám uľahčí proces výmeny plienok. Zásobte sa dostatočným množstvom jednorázových plienok, látkových plienok a jednorazových podložiek.

Zdroj: Canva.com

Monitor dychu 

Monitory dychu a srdcového tepu môžu pomôcť zabezpečiť bezpečie a pokoj počas spánku vášho bábätka. 

Ostatné doplnky

Okrem uvedených položiek môžete potrebovať aj ďalšie doplnky, ako sú, detská taška na prenášanie vecí, detskú videoprestúnku, hračky a mnoho ďalších.

Je dôležité si uvedomiť, že každé bábätko je jedinečné a čo jedno potrebuje, iné možno nie. Príchod novonarodeného bábätka je krásnym zážitkom a dobrá príprava môže pomôcť zmierniť stres a umožniť vám plne sa tešiť z prvej chvíle s vaším dieťaťom. Nezabudnite aj na starostlivosť o seba a podporu od rodiny a priateľov, keď začnete túto úžasnú cestu rodičovstva.

 

Zdroj: Bazar.sk, Canva.com 

Obsah bol vygenerovaný modelom AI a overený človekom

Diskusia k článku: