Bazar.sk

5 tipov ako na štýlové a udržateľné zariadenie domácnosti

18. 01. 2024

Nábytok z druhej ruky sa stáva stále populárnejšou voľbou pre tých, ktorí chcú zariaďovať svoje domovy štýlovo a ekonomicky. Zatiaľ čo kúpa nového nábytku môže byť nákladná a prispieť k environmentálnym problémom, nábytok z druhej ruky ponúka cenovo dostupné riešenie s pozitívnym dopadom na životné prostredie. Ak plánujete zariaďovať domácnosť s použitým nábytkom, tu sú niektoré užitočné tipy, ktoré vám pomôžu vytvoriť útulný a štýlový interiér.

Plánujte a merajte

Pred nákupom nábytku z druhej ruky je dôležité presne zmerať priestor, do ktorého chcete nábytok umiestniť. Tento krok vám pomôže vyhnúť sa kúpam nesprávnej veľkosti nábytku, ktorý by mohol narúšať harmoniu vášho domova.

Zdroj: Canva.com

Hľadajte kvalitu

Aj keď ide o nábytok z druhej ruky, neznamená to, že by mal byť nekvalitný. Zamerajte sa na kúsky s kvalitnou konštrukciou a robustnými materiálmi, ktoré vydržia dlhé roky. Staršie kúsky nábytku často majú lepšiu kvalitu a trvanlivosť ako ich nové ekvivalenty.

Buďte otvorený pre zmenu

Ak chcete vytvoriť unikátny a osobitný štýl vo vašej domácnosti, nebojte sa kombinovať rôzne typy nábytku a štýlov. Kombinácia moderných a vintage kúskov môže vytvoriť zaujímavý vizuálny kontrast a dodá vášmu domovu charakter.

Zdroj: Canva.com

Oživte nábytok farbami a textúrami

Aj starý nábytok môžete ľahko obnoviť a oživiť pomocou farieb a textúr. Použite farbu na premaľovanie drevených kúskov alebo pridajte nové potahy na sedačky a stoličky. Týmto spôsobom môžete prispôsobiť nábytok vašim preferenciám a zároveň mu vdýchnuť nový život.

Nakupujte si s rozumom

Pri kúpe nábytku z druhej ruky môžete naraziť na výhodné ponuky, ale je dôležité použiť zdravý rozum. Skontrolujte stav nábytku a zistite, či nie je poškodený alebo opotrebovaný. Investícia do kvalitného kúsku, ktorý vyzerá ako nový, sa môže dlhodobo vyplatiť.

Zdroj: Canva.com

Zariaďovanie domácnosti s nábytkom z druhej ruky môže byť nielen ekonomicky výhodné, ale aj kreatívne a zábavné. S správnym prístupom a týmito tipmi môžete vytvoriť útulný a osobitný interiér, ktorý bude odrážať váš jedinečný štýl a zároveň bude ohľaduplný k životnému prostrediu.

 

Zdroj: Bazar.sk, Canva.com 

Obsah bol vygenerovaný modelom AI a overený človekom.

Diskusia k článku: