Bazar.sk

Vyrobte si jarné dekorácie a vyzdobte si domov

27. 03. 2024

Preneste si atmosféru jari domov, rozjasnite svoj priestor a vytvorte si krásne jarné dekorácie, ktoré vám osviežia interiér a okamžite zlepšia náladu.

Zima konečne odovzdáva svoje žezlo vládcu jari. Vonku kvitnú tulipány a narcisy, zimnú šedú nahrádzajú žiarivé svetlé farby. Ideálny čas pustiť sa do jarného upratovania a tiež do výroby dekoračných predmetov, ktoré nám budú jar pripomínať aj vo vnútri. Vezmite do ruky farby, štetce, lepiacu pištoľ a nechajte sa inšpirovať kreatívnymi nápadmi.

Zdroj: Maarten Deckers, Unsplash

Kvety v netradičných črepníkoch

Vezmite si čerstvo narezané jarné kvety a namiesto do vázičky ich vložte do svietnika. Vznikne vám krásne aranžmán, ktoré môžete používať počas celého roka a plniť ho vždy inými dekoračnými predmetmi podľa sezóny. Aby vám kvietky dlhšie vydržali, dajte na spodok trochu machu.

Ďalšími zaujímavými predmetmi, do ktorých môžete zasadiť jarné kvietky, sú napríklad svieže a nepoužívané šálky, zaváraninové poháre, pred domom krásne ukážu aj s kvetmi naaranžované čižmy, vedrá či polievacie krhly.

Zdroj: Annie Spratt, Unsplash

Jarné dekorácie na dvere

V zime si dávame na dvere rôzne ozdoby, ktorými si pripomíname blížiace vianočné sviatky. Prečo to však neurobiť aj na jar? Vašich hostí určite už pri príchode zaujme netradičný veniec z formičiek na koláče, vajíčkových škrupiniek a machu. Okolo formy na drôtený veniec obmotajte stuhu, vo vrchnej časti nechajte väčší kúsok, určený na zavesenie na dvere. Na formu prilepte lepiacou pištoľou farebne pomaľované škrupinky, veľkonočné vajíčka, formičky.

Vyrobte kŕmidlá pre vtáčiky

Postarajte sa aj o našich štebotavých spoločníkov. Kŕmidlá im môžete vyrobiť z obalov na mlieko či džúsu. Stačí, ak nožom vyrežete uprostred dostatočne veľký otvor tak, aby sa drobné vtáčiky dostali dnu. Poproste deti, aby im vyzdobili domčeky farebnými dekoráciami a nasypte dnu vtáčí zob, nelúpané slnečnicové semienka, ovsené vločky alebo proso. Ako kŕmidlá môžete využiť aj plastové fľaše. Je dôležité, aby sa kŕmidlá ľahko čistili a mali drenážne otvory, ktoré zabránia prílišnej vlhkosti. Mohla by spôsobiť splesnivenie jedla.

Zdroj: Satyawan Narinedhat, Unsplash

Zdroj: unsplash.com, bazar.sk

Diskusia k článku: