Bazar.sk

Štýlové rukavice na zimu si môžete jednoducho vyrobiť aj zo starého svetra

29. 11. 2019

Teploty stále klesajú, a tak je čas oprášiť všetky svoje staré outfity. K zimnému obdobiu patria nepochybne aj rukavice, ktoré si vďaka nášmu návodu vyrobíte aj doma.

Staré dobré palčáky sú ešte stále v móde. Ak chcete prispievať k udržateľnosti a byť viac eko, môžete si ich rýchlo a jednoducho vyrobiť aj doma. U každého v skrini sa nájde starý sveter, ktorý sme na sebe nemali už minimálne jednu sezónu. Nemusí preto hneď skončiť v koši, ale môžete ho použiť na výrobu rukavíc. 

Okrem svetra budete potrebovať nožnice, ihlu, niť a fixu alebo kriedu. Potom už stačí, ak budete postupovať presne podľa návodu v našom videu. Na spodnú časť svetra si položte ruku dlaňou dole a obreslite ju. Stačí ak obreslíte všetky prsty spolu a osobitne palec. Obreslenú ruku následne vystrihnite - potrebuje obe strany svetra - a otočte popísanou stranou dovnútra. 

Obe časti látky zo svetra teraz zošite spolu po obvode, dávajte však pozor na to, aby vám v spodnej časti ostal otvor na ruky. Na konci odstrihnite niť a spravte uzlík. Hotovú rukavicu otočte vnútornou stranou von. Celý postup rovnako zopakujte aj s druhou rukavicou a štýlové palčáky môžete hneď začať nosiť.

Zdroj: Bazar.sk

Diskusia k článku: