Bazar.sk

Chcete mať krásny interiér? Dodržte tieto odporúčania.

19. 04. 2022

Pri zariaďovaní bytu alebo domu sa držte niekoľkých tipov a budete mať krásne bývanie, z ktorého sa vám nebude chcieť odísť.

Keď zariaďujete domácnosť, väčšinou sa riadite vlastným vkusom, čo je však časovo náročné a tiež nezriedka kúpite kúsok, ktorý sa vám síce páči, ale celkovo sa do interiéru vôbec nehodí. Ako sa vyvarovať začiatočníckych chýb a akými pravidlami sa riadiť?

Zdroj: Pexels.com

Pohodlnosť a praktickosť

Prvé a najdôležitejšie pravidlo je, aby vaša domácnosť bola zariadená pohodlne a prakticky. Nenechajte sa zlákať trendami, vždy berte do úvahy pohodlie. Izbu nikdy nezariaďte od A po Z, zaobstarajte si najdôležitejšie doplnky, napríklad gauč, kreslá, skrine, postele. Potom vojdite do izby a zistíte, čo ešte potrebujete. Ideálne je kombinovať niečo nové s niečím, čo má svoju rodinnú históriu. Zaujímavý býva aj nezvyčajný kúsok čohokoľvek, pretože poskytuje očiam zábavu.

Zdroj: Pexels.com

Univerzálne kúsky

Mali by ste vyberať nábytok, ktorý vyhovuje nielen vašim potrebám, ale aj vašim hosťom. Napríklad veľmi mäkké kreslo, do ktorého sa takmer prepadnete, môže byť postrachom pre starších členov rodiny. Tí sa do neho vnoria, čo môže byť príjemné, ale veľmi ťažko sa im bude vstávať. Podobne môže dopadnúť domáci miláčik. Ak sa vám napríklad zapáči látka na gauči, ale ten je nad váš rozpočet, kúpte si len látku a ušite z nej vankúšiky či závesy. 

Zdroj: Emre Can Acer na Pexels

Látkové doplnky v spálni

Napríklad spálňa by mala byť priestorom pre uvoľnenie sa po celom dni, kde môžete relaxovať, čítať knihu alebo sledovať televízor. Ak máte domácich miláčikov, určite sa vám zíde prikrývka, ktorú môžete ľahko hodiť do práčky. Nádherné prikrývky si môžete urobiť aj zo starožitných obrusov. V spálni by ste mali mať závesy. Nie je nič príjemnejšie, ako keď si po celom dni idete odpočinúť do spálne a môžete zatiahnuť závesy, čím vytvoríte príjemnú, intímnu atmosféru.

Zdroj: Даниэлла na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: