Bazar.sk

3 tipy ako si jednoducho zútulniť obývačku.

05. 07. 2022

Útulný domov si vytvoríte vďaka vlastnému vkusu, štýlu a zariadeniu, ktoré domov prinesiete. Niekedy však môžete celkovú atmosféru umocniť pár nápadmi, ktoré stihnete aj dnes.

Obývačky sú zvyčajne miestnosti, ktoré dokážeme skrášliť najjednoduchšie a najefektívnejšie. Posledné doplnky, ktoré do obývačky dáte vám vyčaria príjemnú teplú atmosféru domova, podčiarknu jeho pôvab a poskytnú dostatočné pohodlie. Jemné látky a pokrývky navyše zjemnia akustiku, pretože absorbujú hluk, ktorý sa odráža od tvrdých povrchov. Pozrite si naše tipy a nechajte sa inšpirovať, možno niečo vytvoríte už tento víkend.

Zdroj: Jean van der Meulen na Pexels

Usporiadajte vankúše

Každá sedačka vyzerá príjemnejšie a lákavejšie, ak na ňu pekne naaranžujete sadu rôznych vankúšikov. Ich usporiadanie je hotové umenie. Dizajnéri odporúčajú držať sa nepárnych čísiel. Využite preto tri alebo päť kusov. Je už potom len na vašom rozhodnutí, či ich uložíte všetky na jednu stranu alebo ich rozmiestnite po oboch krajoch pohovky. Vďaka vankúšom vnesiete do miestnosti pečať originality. Môžete ich použiť ako farebný akcent alebo naopak, v neutrálnych farbách ich nechať pôsobiť upokojujúco. Efekt znásobíte, ak použijete rôzne vzorované štýly alebo okraje so strapcami.

Zdroj: Designecologist na Pexels

Voľne pohoďte deku

Mäkká deka vytvára vizuálny dojem pohodlia, teraz v lete stačí jemná a ľahučká. Dôležité je, aby mala krásny a zaujímavý dizajn. Tým, ako ju necháte „pohodenú“ na sedačke, pomôžete nastaviť celý tón miestnosti. Ak chcete podčiarknuť elegantnosť, úhľadne ju zložte a položte cez opierku na ruky alebo cez okraj. V prípade, že chcete, aby miestnosť pôsobila ležérne, prehoďte ju nedbalo cez sedačku alebo kreslo zboku. Veľmi príjemne pôsobí ak vykukuje spod vankúšov a prevísa dolu až k dlážke. Môžete na nej vytvoriť aj jemné záhyby.

Zdroj: Isabelle Taylor na Pexels

Koberec vyčarí pohodlie pre nohy

Podlahový koberec dotvára atmosféru miestnosti a poskytuje vašim nohám príjemný pocit pohodlia. Aj si ho vyberiete v neutrálnych tónoch a s prírodnými vláknami, krásne sa spojí s akoukoľvek farbnou schémou, štýlom a dekoráciami. Základom je jeho správna veľkosť a položenie. Mala by sa naň zmestiť sedačka aj kreslá. Príliš malý koberec, ktorý sa zmestí len pod stolík nedodá miestnosti potrebnú atmosféru pohodlia. Koberce môžete na seba aj vrstviť alebo položiť vedľa seba dva rovnaké. Vytvoríte tak dojem jedného obrovského koberca.

Zdroj: Daria Shevtsova na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: