Bazar.sk

Ktorý šport je ideálny na leto?

18. 07. 2022

Vonku je krásne a vám sa nechce do posilňovne? Nevadí, vo forme môžete zostať aj vďaka zábavným letným aktivitám.

Letné mesiace sú ideálne na to, aby ste trávili čo najviac času vonku, užívali si čerstvý vzduch a utužovali zdravie. Jedným z najlepších spôsobov, ako si spraviť nezabudnuteľné leto, je vyskúšať niečo nové. Okrem návštevy cudzích krajín, objavovania tamojšej gastronómie, môžete objaviť nový letný šport a keď vám sadne, venovať sa mu hoci aj dlhodobo. Na to, aby ste si šport užili, vôbec nemusíte byť zdatný, mať vybudovanú kondíciu. Dôležité je, že vás bude baviť.

Zdroj: Anna Shvets na Pexels

Vodné športy

Leto sa prirodzene spája s vodou a bazén, jazero či more ponúka úžasnú možnosť zaplávať si. Nezáleží na tom, či to robíte len pre radosť a zábavu, cvičíte alebo dokonca súťažíte. Dajte si plavky, skočte do bazéna alebo si kúpte čln či kajak a splavte obľúbenú rieku. Ak máte možnosť, vyskúšajte surfovanie, paddleboard i wakeboard. Odvážni môžu vysadnúť aj na vodný skúter.

Zdroj: Kammeran Gonzalez-Keola na Pexels

Bicyklovanie

Pri bicyklovaní nepotrebujete spoločnosť, stačí vám bicykelprilba. Môžete sa pustiť do ľahkých výletov k okolitým jazerám či riekam, terénnym bicyklom do lesa alebo sa voziť s rodinou a objavovať pamiatky vo vašom meste. Ideálne je, aby ste vyrazili na bicykel zavčas ráno alebo v neskorých večerných hodinách a vyhli sa tak prudkému obedňajšiemu slnku. Bicyklovanie pomáha budovať silu, vytónovať svaly, buduje vytrvalosť, spaľuje kalórie, zlepšuje zdravie srdca a znižuje stres.

Zdroj: Philipp M na Pexels

Turistika

Vydať sa do hôr je príjemná letná rekreačná aktivita. Pomáha zlepšovať svalovú kondíciu, znižovať depresie, udržiavať zdravú hmotnosť a dobre pôsobí aj na kĺby. Stačí vám kvalitný ruksak, oblečenie, ktoré vás nezradí ani počas letnej búrky, topánky vhodné do terénu, jedlo, pitie a krabičku prvej pomoci. Vyhnite sa turistike počas obeda a krátko popoludní a voľte trasu v tieni. Nezabudnite sa natrieť opaľovacím krémom a chrániť si hlavu klobúkom.

Zdroj: pexels.com

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: